Ako na to?  2.časť

 

Telo ženy je od prírody stvorené na materstvo. Dievčatko už pri narodení má v brušku tisíce vajíčok, ktoré roky čakajú   v kľude a tichosti na svoje "veľké poslanie". Existuje viac chorôb, ktoré už v tom čase môžu byť v nich "zakódované", ale tento fakt neznamená to, že žena musí mať choré dieťa. Tieto vajíčka môžu byť jedným z tých, ktoré nebudú oplodnené, alebo sa nemusia uvoľniť vôbec.

Keď vieme, že vajíčka sú prítomné už v brušku novorodeniatka, vieme si predstaviť akým vplyvom sú vystavené počas detstva a dospievania...?

30-ročný otec, ktorý sa hrdo usmieva na fotke v pôrodnici, so svojou dcérkou v náručí si ani neuvedomuje, že už pred tridsiatimi rokmi sa začala "príprava" na narodenie jeho vnukov... Lebo telíčko dcérky nosí v sebe vajíčka, kde sú "ukryté" aj jeho gény, ktoré ovplyvňujú zdravie jeho budúcich vnúčat... Prekvapivé, však?  A na maminku to platí tiež... 

Ak chceme pre svojich potomkov len to najlepšie, musíme začať sami od seba. V duchu si prejdite svoj doterajší život - najprv zo zdravotného hľadiska.

Aké choroby ste prekonali a ako často ste brali lieky? Aké? V sedemdesiatich a osemdesiatich rokoch bolo "v móde" riešiť choroby antibiotikami. Žiaľ, v čom sme vyrastali, často aplikujeme aj v dospelosti. Samozrejme, v odôvodnených prípadoch podávanie antibiotík priamo zachráni život človeka, zneužívanie naopak vedie k jeho ohrozeniu. Slovo "anti" znamená proti a "bios" je život, živý.. Teda antibiotiká vyhubia živé organizmy - choroboplodné bacily v našom tele, no na úkor tých "našich dobrých" bacilov, ktoré tvoria časť nášho imunitného systému. Ďalším faktom je, že antibiotiká na vírusy vôbec nezaberajú, čiže v prípade liečby vírusovej infekcie je účinok antibiotík ešte viac škodlivý. Širokospektrálne antibiotiká sú "univerzálnym riešením" na veľkú škálu bacilov. Je to ako armáda - pušky, samopaly, delá, tanky, granáty, rakety, bomby...  Ale čo zostane z vojnového poľa, keď proti dvom vojakom opakovane použijeme celý arzenál zbraní?

Samoregenerácia organizmu po jednom balení antibiotík je šesť (!) rokov. Aký môže mať teda účinok liečby napr. opakujúcich sa zápalov dýchacích ciest? Ako môže telo dievčatka - budúcej ženy a mamičky- chrániť orgány, ktoré sú také dôležité (aj) z ohľadu budúcich potomkov? Aké kódy píšeme (vedome či nevedome) do našich génov, ktoré sú najdôležitejším dedičstvom pre budúce generácie?

 

pokračovanie tu

 

 

 

 

 

© L.I.S.T. 2010